Doktora Programı

2007 yılında başlatılan nörobilim doktora programı ile üniversitemizin farklı disiplinlerinden işbirliğine açık doktora öğrencileri yetiştirerek akademik personelin bilimsel niteliğini arttırma, bu doktora öğrencilerinin eğitimleri sırasında ve sonrasında yapacakları araştırmalar için olanak sağlama ve farklı üniversiteler ile ortak araştırma projeleri geliştirerek üniversiteler arası bilimsel işbirliğine katkı sağlamak hedeflenmiştir. Nörobilim doktora programına öncelikli olarak farklı disiplinlerden öğretim üyeleri ve nörobilime ilgi duyan araştırma görevlileri alınmaktadır.  

Multidisipliner beyin ve sinir sistemi çalışmalarının yapıldığı nörobilim laboratuvarı uluslararası (National Institutes of Health, NIH) destekle kurulmuştur. Nörobilim laboratuvarında uluslararası ve ulusal çok sayıda proje tamamlanmış, tıpta uzmanlık ve nörobilim doktora tezleri yapılmış ve bu araştırmalar ile ödüller alınmıştır.

Nörofelsefe sempozyumları: Yedi yıl süreyle yıllık düzenlenen nörofelsefe sempozyumları ile ilk kez sosyal, fen ve sağlık bilimlerinin transdisipliner yaklaşım ile nörobilim ve zihin sorunları ele alınmıştır.  Bu toplantılar ile nörobilim alanında disiplinler arası çalışmalara yönelik altyapı oluşturulmuştur.

Merkezimizde farklı disiplinlerde görevli öğretim üyeleri (Prof. Dr. Hayrunnisa BOLAY BELEN-Nöroloji, Algoloji, Prof. Dr Meltem BAHÇELİOĞLU-Anatomi, Nörobilim, Prof. Dr. Aylar POYRAZ-Patoloji, Prof. Dr. Bülent CENGİZ-Nöroloji, Prof. Dr. Didem Tuba AKÇALI-Anestezi, Algoloji, Doç. Dr. Ergin DİLEKÖZ-Tıbbi Farmakoloji, Doç. Dr. İrem YILDIRIM-Nöroloji, Doç. Dr. Hale Zeynep BATUR ÇAĞLAYAN-Nöroloji) ve öğrenciler aktif görev almaktadır. Merkez Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Nörobilim Doktora programını sürdürmektedir. Merkezde kararlar ilgili ders kurulunda yer alan öğretim üyelerinin onayı ile alınmaktadır. 

Nörobilim laboratuvarında uluslararası ortak projeleri de içeren multidisipliner araştırmalar yapılmaktadır. Doktora öğrencileri araştırmalarını ve doktora tez çalışmalarını nörobilim laboratuvarında sürdürmektedir. Araştırmalar ve dolayısıyla harcamalar projeler kapsamında yapılmaktadır. Araştırmalar merkez müdürü ve nörobilim programının diğer öğretim üyelerinin onayıyla gerçekleşmektedir. Gazi Bilimsel araştırma projeleri, NIH, Tübitak, TÜBA ve Avrupa Birliği destekli projelerle araştırmalar yapılmaktadır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Nörobilim Doktora programı çerçevesinde teorik dersler, laboratuvar teknikleri dersleri, haftalık laboratuvar toplantıları, araştırmalar ve doktora tezleri Nörobilim Laboratuvarında yapılmaktadır.

Nörobilim doktora programı, dersler ve AKTS kredileri ile ilgili ayrıntılı bilgilere Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi üzerinden ulaşılabilir.

İnsan beyni ve Nörobilim öncelikli alanında YÖK 100/2000 programı ile 9 doktora öğrencisi yetiştirilmektedir. 

Nörobilim doktora programımız Avrupa Nörobilim Okulları Ağı'na (NENS) kabul edilmiştir. Bu sayede doktora programı öğrencilerimiz araştırma ve eğitim amaçlı olarak birliğe dahil nörobilim laboratuvarlarına kısa dönemli giderek yeni teknikler öğrenme imkanına sahip olacaklardır.

 

background image