Merkezin Amaç ve Hedefleri

1. Üniversitenin araştırma vizyonunun güçlendirilmesine katkı sağlayacak nitelikli ve katma değeri yüksek araştırma-geliştirme çalışmaları yürütmek.

2. Üniversitenin stratejileriyle uyumlu ulusal ve uluslararası araştırma geliştirme çalışmaları için araştırma merkezimizin fiziki alt yapısını güçlendirmek. Ulusal kalkınma planları ile uyumlu biçimde, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ ortaklığında Ulusal Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM) kurulumunu gerçekleştirmek.

3. Uluslararası nitelikli ve multidisipliner çalışma yapabilen araştırma potansiyeli yüksek akademik personel ve araştırmacı sayısını arttırmak.

4. Uluslararası ve ulusal indeksli bilimsel yayın organlarında (kitap, dergi, vb.) yer alan yayın ve atıf sayılarının arttırmak.

5. Patent başvurusu yapmak.

6. Araştırma süreci ve sonuçlarının topluma fayda sağlaması amacıyla beyin ve sinir sisteminin sağlık ve hastalıkları ile ilgili bilginin paylaşılarak toplumun farkındalığının arttırılmasını sağlamak.

7. Sivil toplum kuruluşları ile nörobilim alanında iş birliği protokolleri imzalayarak nörobilim temelli eğitim programlarının, biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesi; çeşitli beyin hastalıkları ile ilgili ortak farkındalık etkinliklerinin düzenlenmesini sağlamak.

8. Eleştirel düşünme, eleştirel okuma ve diğer düşünme süreçleri ile ilgili toplumda farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemek.

9. Nörobilim Doktora Programı doktora öğrencisi sayısını arttırmak. YÖK 100/2000 programı ile doktora öğrencisi almak.

10. Doktora öğrencilerinin uluslararası projelerde görev almasını ve yurtdışında araştırma deneyimi kazanmasını sağlamak.

 

 

background image