Projeler

Nörobilim laboratuvarı Harvard Üniversitesi ile ortak proje kapsamında (NIH FIRCA-1R03TW006824: Harvard Üniversitesi Massachusettes General Hospital’dan Prof. Dr. Michael A. Moskowitz ile Gazi Üniversitesinden Dr. Hayrunnisa Bolay arasında yürütülen ortak proje, migren başağrısının erken mekanizmaları ve MMP aktivitesi ile ilgilidir, 2005-2008) uluslararası standartlara uygun olarak 2004 yılında kurulmuştur. Özellikle migren ağrı modeli ve davranış ile ilgili  özelleşmiş cihazların ve bu konuda eğitimli personelin bulunduğu ve genellikle mesai dışı saatlerde çalışılan bir laboratuvardır. Ağrı ve davranış konusunda uluslararası arenada ses getiren çalışmalar sürdürülmektedir. Farklı uzmanlık alanlarından deneyimli kişiler tarafından 24 saat kullanılabilmektedir. 

Nörobilim laboratuvarında yapılan projeler:

Prof. Dr. Bülent Cengiz ve Prof. Dr. Nevzat Gencer; Parkinson hastalığında çok merkezli, multidisipliner Avrupa Birliği konsorsiyum projesi (ERA NET JNNP) kapsamında hibrid (manyetik/elektriksel) transkranial uyarım ile motor kaybını geri çevirme konulu projesi devam ediyor.

Gazi Üniveristesi BAP projesi, Deneysel otistik fare modelinde, transauriküler nervus vagus stimulasyonunun sinir sistemi gelişimi ve morfolojisi, biyokimyasal belirteçler ile davranış üzerine olan etkilerinin incelenmesi, Devam ediyor.

NÖROM ( Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi) Projesi; T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı. Devam Ediyor.

 

Atilla Altınsoy Uzmanlık tezi ve GÜ BAP proje: Ratlarda nöropatik ağrı modelinde ağrının ultrasonik seslere etkisi

Dr. Akın Coşkun BAP projesi, 2015-2016. Travmaya Tanıklık Etmenin Ratlarda İncelenmesi.

Dr. Aslıhan Sayın. BAP projesi. 2015-2016. ERKEN DÖNEMLİ STRESLİ VE AMBİVALAN YAŞAM OLAYLARININ DAVRANIŞSAL VE NÖROGELİŞİMSEL ETKİLERİ.

 

Dr. Alp Börçek, TÜBİTAK Proje No 113S094, TC0101-Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar" Çağrısı -"CAN" Projesi – BÜYÜK ÖLÇEKLİ ARGE PROJESİ, 2013-2016.

Dr. Arzu Aral. TÜBİTAK Proje No. 114S378. “Hipoksinin ve Hipotermik Indüksiyonun Neonatal Fare Beyni Glial Hücrelerinde, Demir Homeostazı ve Demir Regülatör Proteinleri Üzerine Etkileri” 2014-2016.

Aslıhan Sayın GÜ BAP projesi ve Doktora tezi: Erken dönem stresli ve ambivalan yaşam olaylarının davranışsal ve nörogelişimsel etkileri, 01/2011-60.

 

Deniz Yalçınkaya, Doktora tezi ve GÜ BAP projesi, Deneysel Migren başağrısı modelinde  Hidrojen Sülfürün Rolü.

Hakan Emmez, Doktora tezi ve GÜ BAP projesi, Deneysel Serebral Vazospazmda Hidrojen Sülfürün Rolü- 01/2011-64

Ahmet Eren Seçen, Uzmanlık tezi:Ratta klastrumda oluşturulan stereotaktik lezyonların motor hareketler ve davranış üzerine etkileri

 

Serap Erdoğan Doktora tezi ve GÜ BAP projesi:  Sıçanlarda uyku deprivasyonuyla oluşturulan deneysel mani modelinde lityumun etkileri

Didem Akçalı Doktora tezi ve GÜ BAP projesi: Nitrogliserinle tetiklenen başağrısının davranışa etkileri

Gazi Üniveristesi BAP projesi, Ftalatların nörogelişimsel etkilerinin ve etki mekanizmalarının glial hücre kültüründe değerlendirilmesi, Sonuçlandı

 

GÜ BAP projesi ve Yan dal tezi, 1800 ve 2100 MHz Elektromanyetik Alanların Sıçanlarda iştah, davranış ve iştah hormonları üzerine etkisi, Mehmet Çölbay, 2012.

GÜ BAP projesi ve Uzmanlık tezi, CGRP reseptör antagonistlerinin yayılan depresyonda etkisi, Aslı Filiz, 2012.

GÜ BAP projesi, Premenstrual disforik bozukluğu olan ratlarda sitalopramin davranışsal ve nörobiyolojik etkileri (2011)

 

GÜ BAP projesi, Kronik anksiyete ve kronik baş ağrısı sonrası akut stresin davranışsal ve nörobiyolojik etkileri-01/2009-02

Subraknoid kanamada leflunamidin etkinliğinin incelenmesi (Türk Nöroşirürji Derneği), 2007.

Pia araknoid hücre aktivasyonu ve hücresel fenotip belirlemesi (FIRCA-NIH), 2008.

 

GÜ BAP projesi ve Yan dal tezi, ‘Kronik başağrısı modeli oluşturulması’, Pelin Çizmeci, 2008.

Uzmanlık Tezi, ‘Atmosferik toz içeren hava koşullarının migren başağrısını tetikleyici etkisinin incelenmesi, Hacer Doğanay, 2006.

GÜ BAP projesi ve Uzmanlık tezi, ‘Nöropatik ağrı modelinde PRF etkinliği’, Özgür Özsoylar, 2006.

 

GÜ BAP projesi ve Uzmanlık tezi, ‘Nöropatik ağrı modelinde PRF etkinliği’, Özgür Özsoylar, 2006.

TÜBİTAK SBAG- 2765. S.B. Dışkapı Hastanesi, II Beyin cerahisi Kliniği, Doç. Dr. Deniz Belen, Beyin dokusunda ilk kez bir AVM modelinin geliştirilmesi ve AVMlerin tedavisinde anti-angiogenetik ajan talidomitin etkinliğinin araştırılması 2005- 2007.

GÜ BAP Projesi 01/2003-19, Dr. Bolay, migren başağrısında beyinden kaynaklanan tetikleyicilerin moleküler düzeyde incelenmesi ile ilgili bir proje. 2005-2006.

 

NIH FIRCA-1R03TW006824: Harvard Üniversitesi Massachusettes General Hospital’dan Prof. Dr. Michael A. Moskowitz ile Gazi Üniversitesinden Dr. Hayrunnisa Bolay arasında yürütülen ortak proje, migren başağrısının erken mekanizmaları ve MMP aktivitesi ile ilgilidir, 2005-2008.

İnflamasyon Ile Ilişkili Migren Patogenezinde Glial Hücrelerde Gelişen Demir Yanıtları; Gazi Üniveristesi BAP projesi, Sonuçlandı. 

Sulfotransferase inhibitors in the pathophysiology of migraine; Uluslararası Başağrısı Derneği, IHS Clinical and Basic Science Headache Research 2016; Sonuçlandı.

 

İnflamasyon Ile Ilişkili Migren Patogenezinde Glial Hücrelerde Gelişen Demir Yanıtları; Gazi Üniveristesi BAP projesi, Sonuçlandı.

 

 

 

 

  1.  
background image